Avara hankkii maalämpöä palveluna

Aitoenergian palvelu tuo ympäristöhyötyjä ja säästöjä

Avara kehittää kiinteistöjään ympäristöystävällisemmäksi maalämpöpalvelulla. Yhtiö on sopinut Aitoenergian kanssa yhteistyöstä, jonka tavoitteena on pienentää kiinteistöjen kustannuksia sekä ympäristövaikutuksia. Ensimmäisessä vaiheessa maalämpöpalvelu otetaan käyttöön neljässä pääkaupunkiseudun kiinteistössä.

Avaralle tärkeimmät syyt valita uudenlainen tapa hankkia lämpöä olivat pienentyvät päästöt, säästöt lämmitysenergiassa sekä palvelun helppous.

Etsimme jatkuvasti uusia keinoja kiinteistökantamme energiatehokkuuden parantamiseksi taloudellisesti kannattavalla tavalla. Avaralle on ensisijaisen tärkeää, että valitut ratkaisut keventävät asumisen ilmastokuormaa, säästävät kustannuksia ja ovat pitkäjänteisesti kestäviä. Maalämmön käyttöön ottaminen palveluna mahdollistaa tämän kaiken ilman suuria kertainvestointeja, Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi kertoo.

Avaran liiketoimintajohtaja Tuomas Rantsi kertoo.

Kohteissa vaihdetaan kaukolämpö maalämpöön vuoden 2023 loppuun mennessä. Avaimet käteen -toimituksessa Aitoenergia vastaa esimerkiksi järjestelmien mitoituksista, suunnittelusta, taloteknisistä töistä sekä asukastiedottamisesta. Aitoenergian käyttämä sähköenergia on täysin hiilidioksidivapaata.

Aitoenergia vastaa koko sopimuksen ajan maalämpöjärjestelmän toimivuudesta ja hyötysuhteesta. Yhtiö myös valvoo jatkuvasti maalämpölaitteiston toimintaa ja tarvittaessa huoltaa ja korjaa sen. Aitoenergian kokonaispalvelu tuo kiinteistösijoittajille huolettoman ja kustannustehokkaan tavan ottaa maalämpöä laajasti käyttöön.

Olemme innoissamme yhteistyön aloittamisesta Avaran kaltaisen edelläkävijän kanssa. Me uskomme, että maalämpöpalvelun myötä kiinteistöjen arvo kehittyy ja energiakustannukset saadaan hallintaan

Aitoenergian toimitusjohtaja Tuomas Humalajoki

Lisätietoja:

Tuomas Rantsi, liiketoimintajohtaja, Avara, tuomas.rantsi@avara.fi, p. 040 838 5276

Tuomas Humalajoki, toimitusjohtaja, Aitoenergia, tuomas.humalajoki@aitoenergia.fi, p. 050 571 4041

Aitoenergia lyhyesti:

Aitoenergian lämpöpalvelu varmistaa huolettoman ja turvallisen lämmöntuotannon sekä lämmityksen vakaan hinnan. Asiakas maksaa vain käyttämästään lämmöstä, Aitoenergia huolehtii kaikesta muusta. Maalämmöstä tuotettu lämpö on ympäristöystävällistä, huoletonta ja turvallista. Maalämpö mahdollistaa lämmön tuotannon hajauttamisen sekä ympäristöystävällisyyden. Maalämpöpalveluna tarkoittaa sitä, että Aitoenergia vastaa järjestelmän mitoituksesta, sen operoinnista ja huolloista. Maalämpö palveluna on sopimuskauden aikana halvempi ratkaisu kuin kaukolämpö. www.aitoenergia.fi

Avara lyhyesti:

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusten sijoitus- ja omaisuudenhoitoyhtiö, jonka johdettavana valtakunnallisesti on noin 1,2 miljardin euron arvoinen asuinkiinteistöomaisuus. Avara toimii arvostettuna, luotettavana ja vastuullisena strategisena kumppanina sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa asuinkiinteistöihin Suomessa. www.avara.fi