Maalämpöpalvelun hyödyt taloyhtiölle

Arvonnousu

Maalämpö parantaa merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta ja nostaa sen myyntiarvoa. Järjestelmän avulla voidaan toteuttaa myös kustannustehokas viilennys.

Ekologisuus

Vastuullinen valinta: maalämpö on uusiutuva lämmönlähde ja vähentää lämmityksen hiilidioksidipäästöjä jopa 100 %.

Edullisuus

Maalämpöpalvelu on elinkaarikustannuksiltaan edullisin vaihtoehto. Kilpailukykyinen ja vakaa hinta varmistaa kustannustehokkuuden.

Helppous

Aitoenergialla on 100 % vastuu maalämpöpalvelun suunnittelusta, toteutuksesta ja elinkaaren hallinnasta. Maksat vain käytetystä energiasta.

Tutustu referenssitarinoihimme

Maalämpöpalvelu on vaivaton ja kustannustehokas lämmitysratkaisu

Maalämpöjärjestelmän voi hankkia kahdella tavalla: palveluna tai omana investointina. Maalämpöpalvelu on riskitön ja edullinen ratkaisu.

Maalämpö palveluna

 • Aitoenergia hoitaa hankkeen avaimet käteen –periaatteella ja 100 % vastuulla. Palveluumme sisältyy:
  • Ilmainen energiakartoitus
  • Suunnittelu, luvitus ja urakointi
  • Laitteiston toiminta ja hyötysuhde
  • Järjestelmän ylläpito ja huolto
  • Maalämpöjärjestelmän sähkön hankinta
 • Taloyhtiö maksaa energiasta kulutuksen mukaan
 • Aitoenergian energiaremonttiselvitys on ilmainen

Oma investointi

 • Konsultti suunnittelee, kilpailuttaa ja valvoo maalämpöjärjestelmän toteutuksen.
 • Urakoitsija urakoi ja myöntää urakalle takuun.
 • Taloyhtiö omistaa maalämpöjärjestelmän ja vastaa laitteiston toiminnasta, valvonnasta, huolloista ja laiteuusinnoista.
 • Taloyhtiö kantaa vastuun maalämpöjärjestelmän hyötysuhteesta ja sähkön hankinnasta.

Miten liikkeelle? Näin palveluprosessimme toimii:

1.Ilmainen energiaselvitys

Ota yhteyttä! Toteutamme energiaselvityksen veloituksetta: kartoitamme taloyhtiön tarpeet, maalämmön soveltuvuuden sekä laadimme tarjouksen ja hyötylaskelman.

2.Taloyhtiön päätös

Taloyhtiö voi tehdä päätöksen maalämpöpalveluun siirtymisestä Aitoenergian tarjouksen pohjalta.

3.Siirtyminen maalämpöön

Aitoenergia toteuttaa maalämpöurakan kokonaisvastuullisesti. Urakointiaiheen aikana informoimme aktiivisesti taloyhtiön asukkaita projektin etenemisestä.

4.Maan lämpöä joka kotiin

Vastaamme lämmön tuottamisesta 100 % vastuulla. Valvomme maalämpöjärjestelmää ja korjaamaamme ongelmatilanteet ennen niiden vaikutusta asukkaille.

Lataa taloyhtiöesite

Lue lisää maalämpöpalvelusta taloyhtiölle lataamalla ilmainen esite alta.

Lataa

Edullisin
lämmitysratkaisu

Maalämpöpalvelu on elinkaarikustannuksiltaan edullisempi kuin oma maalämpö tai kaukolämpö.

Sen mahdollistaa Aitoenergian tehokas urakointi- ja ylläpitomalli. Urakointi- ja ylläpitokustannuksemme ovat tyypillisesti 5–20 % edullisemmat verrattuna perinteiseen toteutustapaan.

Taloyhtiölle maalämpö palveluna merkitsee matalaa alkuinvestointia ja merkittävää kustannussäästöä. Palveluhintojen vakaus varmistetaan niiden sitomisella yleisiin kustannusindekseihin.

Tutustu Aitoenergian
referenssikohteisiin

Avara hankkii maalämpöä palveluna

Avara on Suomen johtava asuinkiinteistösijoitusyhtiö. Vuonna 2023 Aitoenergia ja Avara sopivat neljän pääkaupunkiseudulla sijaitsevan taloyhtiön ja vuonna 2024 kuuden Jyväskylässä sijaitsevan taloyhtiön siirtämisestä Aitoenergian maalämpöpalvelun piiriin.

Lue lisää kohteesta
Avain Yhtiöillä askel kohti hiilineutraaliutta

Avain Yhtiöiden omistuksessa on yhteensä yli 11 000 asumisoikeus-, vuokra- ja palvelukotiasuntoa

“Perinteiseen maalämpöinvestointiin verrattuna maalämpöpalvelun etuna on alhaisempi investointikustannus, käytön aikaisten kustannusten ennustettavuus sekä energiatuotannon helppous”.

Lue lisää kohteesta

Aitovalvomo – huoltoa ennen ongelmia

Aitoenergian maalämpöpalvelu sisältää kaiken lämmöntuotantoon tarvittavan: etävalvomon, lämmityksen, optimoinnin sekä maalämpöjärjestelmän vaatimat huollot ja laiteuusinnat. Jatkuva valvontamme hoitaa huollot ennen kuin ongelmia ilmaantuu.

Moderni Aitovalvomo on lämpövoimalan etävalvomo. Seuraamme jatkuvasti laitteiston toimintaa ja voimme tehdä muutoksia etänä. Mahdollisissa ongelmatilanteissa tiedämme, mitä varaosia tarvitsemme, jolloin turhat käynnit vähenevät. Aitovalvomo raportoi asiakkaalle laitteiston toiminnasta ja kulutuksesta
automaattisesti.

 • Valvonta

 • Säätö

 • Huolto

 • Raportointi

Maalämmön hyödyt kaikkien ulottuville

Maalämpöhanke käynnistyy energiaremonttiselvityksellä, jossa Aitoenergian maalämpöasiantuntija tutustuu taloyhtiön tilanteeseen ja varmistuu maalämmön toteutettavuudesta. “Aitoenergian
energiaremonttiselvitys on ilmainen ja antaa hyvän käsityksen maalämpöpalvelun tuomista säästöistä”, kertoo Aitoenergian asiakkuuspäällikkö Joni Laitila.

Kun taloyhtiö päättää edetä hankkeessaan kanssamme, toteutamme maalämmön suunnittelun ja urakoinnin kokonaisvastuullisesti. Aitoenergia vastaa toteutetun laitteiston toimivuudesta, hyötysuhteesta ja riittävyydestä. Taloyhtiö maksaa vain käyttöön perustuvasta energiasta.

Kun taloyhtiö lämpiää maan lämmöllä, valvomme maalämpöjärjestelmien toimintaa ja hoidamme ennakoidusti mahdolliset ongelmatilanteet. Maalämpöpalvelun hintaan sisältyvät myös laiteuusinnat. Mikäli taloyhtiö päättää lunastaa maalämpöjärjestelmän, Aitoenergia takaa laitteiden toimivuuden ja
ajantasaisuuden.

“Maalämpöpalvelu on vastuullinen ja huoleton tapa laskea taloyhtiön energiakustannuksia sekä varmistaa asuntojen arvon kehitys. Kerromme mielellämme lisää maalämpöpalvelun hyödyistä, ollaan yhteydessä!” summaa Joni.

Joni Laitila vastaa Aitoenergian taloyhtiöasiakkuuksista. Ota yhteyttä Joniin

Asiantuntijamme taloyhtiönne palveluksessa

Meillä on laaja kokemus uusiutuvaan energiaan perustuvien lämpövoimaloiden rakentamisesta. Olemme haluttu kumppani kiinteistöjen lämmitysratkaisujen toteuttamisessa. Kokemuspohjainen näkökulma täydentää ammatillista ja tieteellistä asiantuntijuuttamme.

6500+

Talouden kokemus maalämpöurakoinnista

500+

Taloutta AitovalvomoTM piirissä

150+

Elinkaaritoteutuksen kokemus

15+

Yli 15 miljoonan euron sopimuskanta

Haluamme, että pohjoinen karu maamme säilyy kauniina ja turvallisena. Uusiutuvana ja puhtaana energianlähteenä maalämpö on tulevaisuuden valinta. Maalämpöjärjestelmämme käyttämä sähköenergia on CO2-vapaata.

Hiilidioksidipäästöistä merkittävä osuus aiheutuu kiinteistöjen lämmittämisestä. Pääkaupunkiseudun kokonaispäästöistä kiinteistöjen lämmityksen osuus on yli 56 %. Maalämmön käyttö vähentää lämmityksen hiilidioksidipäästöjä jopa 100 %.

Maalämpö leikkaa energiakustannuksia, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja vaikuttaa myönteisesti kiinteistön arvon kehitykseen.

Maalämpö on vastuullinen valinta

Ajankohtaista

News Kesäkuu, 2024
Asiakas ansaitsee toimivan ja säästöä…
Lue artikkeli
News Toukokuu, 2024
Ilmainen energiaselvitys starttaa taloyhtiön maalämpöhankkeen
Lue artikkeli
News Huhtikuu, 2024
Säästöä ja vaivatonta maan lämpöä…
Lue artikkeli

Usein kysytyt kysymykset

Maalämpöpalvelu hyödyntää kiinteistön yhteyteen rakennettua maalämpöjärjestelmää. Kun käytetään CO2 vapaata sähköä lämpöenergian tuottaminen ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä. Palvelun hintaan on sisällytetty kaikki lämmön tuottamiseen liittyvät kustannukset kuten laiteinvestointi ja sen uusiminen, laitteistohuollot, sähköenergia sekä käytön aikainen valvonta. Maalämpöpalvelun hinnat on sidottu yleisesti käytettyihin indekseihin varmistaen hintavakauden.

Aitoenergian maalämpöpalveluun sisältyy kaikki lämmön tuottamiseen tarvittavat asiat aina järjestelmän mitoituksesta laitteistouusintoihin saakka. Myös käytön aikaiset kustannukset kuten huollot, etävalvonta, järjestelmän optimoinnit sekä tarvittava sähköenergia kuuluvat palveluun.

Hiilidioksipäästöistä merkittävä osuus aiheutuu kiinteistöjen lämmittämisestä. Pääkaupunkiseudulla 51% päästöistä johtuu lämmityksestä. Aitoenergiapalvelu vähentää jopa 100 % hiilidioksipäästöjä kaukolämpöön verrattuna.

Ollaan yhteydessä

Kiinnostuitko maalämpöpalvelusta? Ota yhteyttä ja kerromme lisää.

Olen kiinnostunut