Maalämpö on vastuullinen ratkaisu – järkevästi hankittuna myös huoleton.

Maalämpö leikkaa energiakustannuksia, lisää kiinteistön arvoa ja vähentää hiilidioksidipäästöjä. Se vaikuttaa myönteisesti kiinteistön arvon kehitykseen. Maalämpö palveluna vaatii merkittävästi pienemmän alkupanostuksen. Suunnittelun, toteutuksen ja elinkaaren hallinnan kokonaisvastuu on Aitoenergialla.

Vastuu

Maalämmön suunnittelu, urakointi ja elinkaaren hallinta avaimet käteen -periaatteella ja 100 % vastuulla.

Säästö

Maltillinen alkuinvestointi ja käyttöön perustuva, kustannustehokas energia.

Helppous

Vastaamme kokonaisvaltaisesti kiinteistön lämmityksestä. Maksat vain energiasta.

Asijantuntijuus

Aitoenergian johtava kokemus tuo kustannustehokkuutta ja varmuutta.

Puhdas asuinympäristö

Haluamme, että pohjoinen karu maamme säilyy kauniina ja turvallisena.
Pääkaupunkiseudun kokonaispäästöistä kiinteistöjen lämmityksen osuus on yli 56 %. Maalämmön käyttö vähentää lämmityksen hiilidioksidipäästöjä jopa 100 %.

Pääkaupunkiseudun hiilidioksipäästöistä yli

50%

aiheutuu lämmityksestä

Maalämpö alentaa jopa

100 %

lämmityksen hiilidioksidipäästöjä

Aitoenergia lämpöpalvelukumppanina

Aitoenergian johtava osaaminen ja kokemus tuovat varmuutta ja säästöä maalämpöjärjestelmän optimoinnin ja kustannustehokkaan elinkaaren hallinnan kautta.

Asiantuntijoillamme on kokemus yli 6 500 talouden maalämpöurakoinnista, yli 150
maalämpökohteen elinkaaritoteutuksesta ja valvomme yli 500 taloutta.

Aitovalvomo ja
maalämpöpalvelu

Aitoenergian maalämpöpalvelu sisältää kaiken lämmöntuotantoon tarvittavan: etävalvomon, lämmityksen optimoinnin sekä maalämpöjärjestelmän vaatimat huollot ja laiteuusinnat. Jatkuva valvontamme hoitaa huollot ennen kuin ongelmia ilmaantuu.

  • Valvonta

  • Säätö

  • Huolto

  • Raportointi

Maalämpöjärjestelmä

Maalämpö on maaperään varastoitunutta lämpöenergiaa, joka saadaan hyötykäyttöön lämpöpumpun avulla. Samalla maalämpöjärjestelmällä voidaan tuottaa myös maaviileää.

Maalämmön hyötysuhde on noin 3,5 eli 1 000 kWh sähköenergiaa tuottaa 3 500 kWh lämpöenergiaa.

Maalämpöjärjestelmän optimoinnissa huomioidaan kiinteistön, maalämpöjärjestelmän ja energiakentän ominaisuudet.

Vakaa ja kilpailukykyinen hinta

Aitoenergian hinta on sidottu yleisesti käytössä olevien hintaindekseihin, millä varmistetaan järkevä hinnoittelu pitkäjänteisesti. Maalämmön hyödyntäminen kiinteistön lämmityksessä parantaa asunnon energialuokkaa ja nostaa sen
myyntiarvoa. Maalämpöjärjestelmää hyödyntäen on mahdollista toteuttaa kustannustehokas viilennys.

Usein kysytyt kysymykset

Perinteisellä tavalla toteutulla maalämmöllä asiakkaan hankkiman konsultti suunnittelee, mitoittaa ja valvoo maalämmön toteutuksen. Urakoitsija urakoi, jonka jälkeen asiakkaan vastuulle jää maalämpöjärjestelmän valvonnan, huollon ja laiteuusintojen järjestäminen. Laitteiston hyötysuhteesta vastaa asiakas. Maalämpöpalvelussa Aitoenergia vastaa järjestelmästä ja toimittaa puhdasta lämpöenergiaa asiakkaalle.

Aitoenergiapalveluun sisältyy kaikki lämmön tuottamiseen tarvittavat asiat aina järjestelmän mitoituksesta laitteistouusintoihin saakka. Myös käytön aikaiset kustannukset kuten huollot, etävalvonta, järjestelmän optimoinnit sekä tarvittava sähköenergia kuuluvat palveluun.

Lähes aina Aitoenergian maalämpöpalvelun elinkaarikustannus on edullisempi. Aitoenergian kilpailukyky perustuu optimoituun suunnitteluun sekä konseptoituun toteutukseen ja elinkaaren hallintaan. Maalämpöpalvelu sisältää myös rahoitus-, ylläpito- ja investointikustannukset.