Säästöä ja vaivatonta maan lämpöä taloyhtiöön

Onko taloyhtiössäsi jo harkittu maalämpöön siirtymistä? Mahtavaa, olette ottaneet ensimmäisen askeleen kohti energiasäästöjä ja päästötöntä lämpöä! Hankkimalla maalämmön palveluna vältytte myös isolta alkuinvestoinnilta ja varmistatte riskittömän, huolettoman ja kustannustehokkaan lämmitysratkaisun.

Maalämmön hyödyt ovat kiistattomat. Se parantaa merkittävästi kiinteistön energiatehokkuutta ja nostaa sen myyntiarvoa. Maapallomme kannalta on arvokasta, että maalämpö on uusiutuva lämmönlähde ja vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä.

Maalämmön hankkiminen palveluna on vielä vähemmän tunnettu lämmitysratkaisu. Sen puolesta puhuvat taloudelliset seikat, unohtamatta maalämpöpalvelun vaivattomuutta ja riskittömyyttä.

Rahaa vapautuu korjausvelkaan ja muihin investointeihin

Taloyhtiölle maalämpö palveluna merkitsee matalaa alkuinvestointia ja merkittävää kustannussäästöä. Taloyhtiö voi ennakoida energiakustannuksensa pitkälle tulevaisuuteen ja investoida muihin korjaushankkeisiin tai uudistuksiin.

Maalämpöpalvelu on elinkaarikustannuksiltaan edullisempi kuin oma maalämpö tai kaukolämpö. Sen mahdollistaa Aitoenergian tehokas urakointi- ja ylläpitomalli. Urakointi- ja ylläpitokustannuksemme ovat tyypillisesti 5–20 % edullisemmat verrattuna maalämmön perinteiseen toteutustapaan.

100 % vastuuta ja jatkuvaa valvontaa

Kun taloyhtiö on päättänyt maalämpöpalvelun hankkimisesta, toteutamme järjestelmän suunnittelun ja urakoinnin kokonaisvastuullisesti. Aitoenergia vastaa 100 % toteutetun laitteiston toimivuudesta, hyötysuhteesta ja riittävyydestä. Taloyhtiö maksaa käyttöön perustuvasta energiasta.

Valvomme maalämpöjärjestelmien toimintaa ja hoidamme ennakoidusti mahdolliset ongelmatilanteet. Maalämpöpalvelu sisältää myös laiteuusinnat. Aitoenergia on sitoutunut huolehtimaan taloyhtiön maalämpöjärjestelmästä koko sen elinkaaren ajan. Taloyhtiöllä on kuitenkin myös mahdollisuus lunastaa maalämpöjärjestelmä itselleen. Mikäli taloyhtiö päättää sen lunastaa, Aitoenergia takaa laitteiden toimivuuden ja ajantasaisuuden.

Osakkaat ja asukkaat mukaan

Isot taloyhtiöremontit vaikuttavat taloyhtiön osakkaisiin ja asukkaisiin monella tapaa. On tärkeää osallistaa kaikki osakkaat hyvissä ajoin keskusteluun lämmitystapamuutoksesta ja sen tuomista hyödyistä. Maalämpöpalvelun etuja on edellä käsitelty laajemminkin, mutta osakkaalle tärkein lienee useimmiten kustannusten hallinta. Ottamalla käyttöön maalämpöpalvelun taloyhtiö pystyy hillitsemään vastikkeiden nostamiseen liittyviä paineita.

Kokemuksemme mukaan asukasviestintä on oleellinen osa onnistunutta lämmitystapauudistusta. Pyrimme kaikin tavoin minimoimaan maalämpöremontin aiheuttamat vaikutukset asukkaille. Olemme saaneet kiitosta asukkaiden huomioimisesta ja aktiivisesta viestinnästä urakan aikana.

Maalämpöpalvelu on vastuullinen ja huoleton tapa laskea taloyhtiön energiakustannuksia sekä varmistaa asuntojen arvon kehitys. Kerromme mielellämme lisää!

Joni Laitila
myyntipäällikkö, Aitoenergia

Lue lisää:
Maalämpöpalvelu laskee taloyhtiön energiakustannuksia
Valvomme kotisi lämpöä – aidosti aina