Ilmainen energiaselvitys starttaa taloyhtiön maalämpöhankkeen

Hiilidioksidipäästöistä merkittävä osuus aiheutuu kiinteistöjen lämmittämisestä. Tämä tulee vaikuttamaan yhä enemmän pankkien laina- ja kiinteistösijoittajien investointipäätöksiin. Lisäksi energiakustannusten nousu luo painetta yhtiövastikkeisiin. Maalämpöön siirtyminen on hyvä tapa laskea lämmityskustannuksia ja lämmityksen päästöjä.

Maalämpö ei kuitenkaan sovellu samalla tavalla kaikkiin taloyhtiöihin. Ennen maalämpöhankkeeseen ryhtymistä on tärkeää tehdä energiaselvitys, jossa selvitetään maalämmön soveltuvuus kyseiseen kiinteistöön. Tähän sisältyy muun muassa mahdolliset esteet kaivojen poraamiselle, tontin koon riittävyys, lämmitysverkoston soveltuvuus lämpöpumpuille, sähköliittymän riittävyys sekä maalämpöjärjestelmien tilan tarpeen selvitys.

Aitoenergian asiantuntija tutustuu taloyhtiöön, sen energiantarpeisiin ja varmistaa maalämmön toteutettavuuden. Energiaselvityksen avulla taloyhtiö saa käsityksen mahdollisista kustannussäästöistä maalämpöpalvelun avulla. Aitoenergia tarjoaa maalämpöhankkeen toteutettavuusselvityksen veloituksetta.

Miksi maalämpöpalvelu

Maalämpöpalvelu on kustannustehokas ja huoleton tapa siirtyä maalämpöön. Taloyhtiönne saa maalämmön hyödyt ilman riskejä, vaivaa ja isoa alkuinvestointia. Maalämpö palveluna on lähes aina elinkaarikustannuksiltaan edullisempi, kuin itse omistettu maalämpölaitteisto. Aitoenergia kantaa 100 % vastuun maalämpöjärjestelmän suunnittelusta, toteutuksesta ja koko elinkaaren hallinnasta. Taloyhtiö maksaa vain käytetystä energiasta.

Aitoenergia maksaa maalämpölaitteiston kuluttaman sähkön, joten kannamme riskin järjestelmän taloudellisuudesta ja toimivuudesta koko sen elinkaaren ajan. Meillä on yhteinen intressi taloyhtiön kanssa suunnitella ja toteuttaa optimaalinen lämmitysratkaisu, joka toimii hyvällä hyötysuhteella ja on pitkäikäinen.

Maalämpöasiantuntijuutta ja ammattiylpeyttä

Maalämmön laajempi hyödyntäminen taloyhtiöiden lämmitystapana on Suomessa melko tuore ilmiö. Omakotitaloissa sen käyttö alkoi laajentua vajaa 15 vuotta, taloyhtiöissä noin 10 vuotta sitten. Uudiskohteissa maalämpöä on hyödynnetty isommassa mittakaavassa noin viiden vuoden ajan.

Olen itse toiminut maalämpöalalla lähes 15 vuoden ajan ja ollut suunnittelijan roolissa yli 1000 maalämpöhankkeessa. Takaamme luotettavan ja pitkäaikaisen maalämpökumppanuuden. Aloitetaan maalämpöön siirtyminen varmistamalla, että taloyhtiössänne on siirtymisen edellytykset kunnossa. Ollaan yhteydessä!

Miikka Peltokorpi

tekninen johtaja, Aitoenergia

Lue lisää:
Maalämpöpalvelu laskee taloyhtiön energiakustannuksia
Valvomme kotisi lämpöä – aidosti aina