Avain Yhtiöille uusi askel kohti hiilineutraaliutta

Avain Yhtiöille sopimus Aitoenergian kanssa maalämpöpalvelusta

Avain Yhtiöt on jälleen ottanut askeleen kohti hiilineutraaliustavoitteensa saavuttamista. Yhtiö on sopinut Aitoenergian kanssa maalämpöpalvelun hankkimisesta. Yhteistyö käynnistyi maalämpöpalvelun toteuttamisella 2024 valmistuvaan asuinkerrostaloon.

Aiomme olla hinta-laatusuhteeltaan Suomen paras asumispalveluiden tuottaja. Haluamme, että jokaisella on mahdollisuus asua viihtyisässä ja kohtuuhintaisessa asunnossa kestävällä tavalla. Tämän saavuttamisessa ympäristöystävälliset energiaratkaisut, kuten maalämpö, ovat keskeisiä työkaluja

Avain Yhtiöiden toimitusjohtaja Perttu Liukku sanoo

Avain Yhtiöiden tavoite on olla kiinteistöjen energiankäytössä hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Maalämmön hyödyntäminen on tärkeä työkalu tämän saavuttamisessa. Palvelumallilla maalämmön käyttöönotto on helppoa ja kustannustehokasta.

Avain toteuttaa lähtökohtaisesti kaikki uudiskerrostalohankkeet A-energialuokkaan. Parhaan mahdollisen energiatehokkuuden saavuttamiseksi valtaosa uudishankkeista onkin toteutettu viime vuosina maalämpöjärjestelmällä ja nyt on käynnistetty ensimmäinen pilottihanke, jossa maalämpö on toteutettu Aitoenergian palvelumallilla. Perinteiseen maalämpöinvestointiin verrattuna maalämpöpalvelun etuna on nähty alhaisempi investointikustannus, käytön aikaisten kustannusten ennustettavuus sekä energiatuotannon helppous.

Perttu Hettula, Avain Yhtiöiden rakennuttajapäällikkö kertoo.

Avain Yhtiöt on nopeasti kasvava suomalainen asuntosijoitusyhtiö, jonka tavoitteena on rakentaa vuosittain 1000 uutta asuntoa. Uudistuotanto rakennetaan ilmastoystävällisesti Suomen kasvukeskuksiin. Tavoitteena on kaikkien hankkeiden toteutus 10 % rakennusmääräyksiä energiatehokkaampana. 

Aitoenergia tuo kiinteistöjen omistajille, sijoittajille ja rakennuttajille huolettoman ja kustannustehokkaan tavan ottaa maalämpöä laajasti käyttöön. Aitoenergia vastaa koko sopimuksen ajan maalämpöjärjestelmän toimivuudesta ja hyötysuhteesta. Yhtiö myös valvoo jatkuvasti maalämpölaitteiston toimintaa ja tarvittaessa huoltaa ja korjaa sen.

-Maalämpöpalvelun myötä Avain Yhtiöt pystyvät tarjoamaan asukkaille ympäristöystävällistä asumista kohtuuhintaisesti.  Me uskomme, että maalämpöpalvelun myötä kiinteistöjen arvo kehittyy ja energiakustannustannukset saadaaan hallintaan, yhteistyön aloittamisesta iloitseva.

Aitoenergian toimitusjohtaja Tuomas Humalajoki

Aitoenergia lyhyesti:

Aitoenergian lämpöpalvelu varmistaa huolettoman ja turvallisen lämmöntuotannon sekä lämmityksen vakaan hinnan. Asiakas maksaa vain käyttämästään lämmöstä, Aitoenergia huolehtii kaikesta muusta. Maalämmöstä tuotettu lämpö on ympäristöystävällistä, huoletonta ja turvallista. Maalämpöpalveluna tarkoittaa sitä, että Aitoenergia vastaa järjestelmän mitoituksesta, sen operoinnista ja huolloista. Maalämpö palveluna on sopimuskauden aikana halvempi ratkaisu kuin kaukolämpö. www.aitoenergia.fi

Avain Yhtiöt lyhyesti:

Avain Yhtiöt on suomalainen konserni, joka on erikoistunut asuntojen omistamiseen ja asumisen palvelujen tuottamiseen, rakennuttamiseen ja rakentamiseen. Avain Yhtiöiden omistuksessa on noin 12000 asuntoa ja rakenteilla on yli 1 000 asuntoa. Avain Yhtiöiden tavoitteena on rakennuttaa vuosittain 1 000 uutta asuntoa keskeisille kasvualueille Suomessa. www.avainasunnot.fi.

Lisätietoja:

Tuomas Humalajoki

toimitusjohtaja

Aitoenergia

tuomas.humalajoki@aitoenergia.fi

050 571 4041